Вече десети месец новият коронавирус причинява хаос по целия свят и

...
Вече десети месец новият коронавирус причинява хаос по целия свят и
Коментари Харесай

Миризмата на мента показва дали сте носител на ковид

Вече десети месец новият ковид предизвиква безпорядък по целия свят и досегашните проучвания демонстрират, че Covid 19 се демонстрира по доста странни способи. Последните проучвания демонстрират, че загубата на аромат и усет е един от главните и най-разпознаваеми признаци на това заболяване.

Много учени считат, че загубата на миризма е един от най-ранните признаци на зараза, а ново и значимо изследване на индийски учени сподели, че инфектираните с коронавирус в действителност не усещат единствено избрани миризми. Учените са провели тест с пет разнообразни типа аромати, постоянно употребявани в индийските семейства: чесън, мента, кардамон, косовско масло и лайка.

В изследването взели участие както безсимптоми носители, по този начин и здрави доброволци. Първият извод е, че пациентите с Covid не губят изцяло обонянието си. 38,8% от интервюираните не могат да разпознаят един мирис, 16% два и единствено 4,1% всичките пет аромата. При здрави доброволци до 14% не могат да усетят един от петте аромата в торбите. Двата арамота, които пациентите с Covid не усещат са мента и кокосово масло.

Авторите считат, че най-новото изследване може да помогне за идентифициране на безсимптомните пациенти и считат, че този тест може да се извърши вкъщи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР